Wiener Schnitzel

Wiener Schnitzel

Wiener schnitzel er en af ​​Østrigs mest kendte retter og er en uundværlig del af enhver tur til denne smukke centraleuropæiske nation.

Hvad er Wiener Schnitzel?

Wiener schnitzel er en tynd skive kalvekød, der er dyppet i æg, rullet i brødkrummer og derefter stegt til en gylden perfektion. Mange schnitzel-variationer findes rundt om i verden, men i Østrig er kalvekød det traditionelle valg. Desuden er det fastsat ved lov, at en ægte ‘Wiener Schnitzel’ skal være lavet af kalvekød.

Hvor kan man spise Wiener Schnitzel i Wien?

Man kan finde et sted, der serverer Wiener schnitzel næsten overalt i Wien, men her er nogle af de bedste steder at prøve det:

  1. Figlmüller: Også kendt som ‘Home of the Schnitzel’, har Figlmüller serveret wiener schnitzel i mere end 100 år. Deres schnitzel er berømt for at være så stort, at det hænger ud over kanten af ​​pladen.

  2. Gasthaus Pöschl: Et mindre turistet sted, men det er kendt for sin fremragende schnitzel. Det er en lille restaurant, der har eksisteret siden 1902.

  3. Plachutta: Mens denne restaurant er mest kendt for sin tafelspitz (kogt oksekød i bouillon), serverer de også en fremragende schnitzel.

Hvordan man spiser Wiener Schnitzel?

Wiener schnitzel serveres normalt med en side af kartoffelsalat og en citronskive til at presse ovenpå. Nogle steder serverer det også med Preiselbeermarmelade, en slags tyttebærjam. På trods af sin størrelse er schnitzel overraskende let og ikke-fedtet, hvis det er lavet korrekt.

En vigtig del af Wiener schnitzel-oplevelsen er at drikke den med øl. Tske øl er den traditionelle ledsager, men en let hvidvin kan også supplere det godt.

Wiener schnitzel er mere end bare en ret – det er en del af Østrigs kulturelle arv. Det er en madret, der bringer folk sammen, og at dele en schnitzel på en af Wiens mange hyggelige restauranter er en oplevelse, der ikke skal gå glip af på en tur til Østrig.


Udgivet

i

af

Tags:

Kommentarer

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *